2018. ápr. 24. kedd
Közvilágítás hibabejelentés

Tisztelt Lakosság!

Közvilágítási hibák bejelentésének módja: Helyi polgármesteri hivatalban Lakatos Gergőnél, személyesen vagy telefonon (54/539-502, 30/3156365)
A bejelentésnél kérjük pontosan megadni a hiba helyét, utca, házszám továbbá a meghibásodott lámpa oszlopszámát is. Köszönettel vesszük a jobb közvilágítás érdekében tett hibabejelentésüket, segítő együttműködésüket.

Konyár Község Önkormányzata
 
Vadászterület határozatok olvashatók a csatolmányban.
Csatolmányok nevei:
FájlLeírásFájl méreteUtoljára módosítva
Fájl letöltése (Vadászterület határozatok.pdf)Vadászterület határozatok.pdf 377 Kb2016-12-22 09:02
 
Meghívó
Tulajdonosi közösségi gyűlés
a konyári vadászterület tulajdonosai részére

Helyszín: Konyár, Széchenyi u. 9.
Időpont: 2016. december 21. 17.30

Részletek a csatolmányban!
Csatolmányok nevei:
FájlLeírásFájl méreteUtoljára módosítva
Fájl letöltése (HIRDETMÉNY.pdf)HIRDETMÉNY.pdf 1808 Kb2016-11-18 13:26
 

Látni és Látszani Plusz!

 

Az őszi, illetve téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási-, és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a csökkenő látótávolság jelentik. Lényeges, hogy a járművezetők alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez és a járműveiket is készítsék fel az őszi, téli közlekedésre.

 

Fontos az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer ellenőrzése, a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray és a megfelelő ablakmosó folyadék, vagy a páramentesítő használata.

 

Ebben az évben október 15.-én kezdődött és december 10.-ig tart az országos akció, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművek láthatóságáért felelős alkatrészeit a kampányhoz csatlakozott szervizekben. Hajdú-Bihar megyében 6 szerviz várja a közlekedőket díjmentes vizsgálatokkal és kedvezményes áron igénybe vehető szolgáltatásokkal, melyek elérhetőségei a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.

 

A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetők részére a kampányhoz csatlakozott szervizek külön a kampányra készített igazoló lapot adnak át, mely igazolja, hogy a vizsgálaton részt vett és ott a járműve megfelelt a jogszabályban előírtaknak. Javasolt, hogy az igazoló lapot mindenki tartsa magánál a gépjárművel történő közlekedése során, és azt a közúti ellenőrzés alkalmával adja át az intézkedő rendőrnek. Ebből kifolyólag egy szabálysértés elkövetése esetén a jogkövetkezmény alól ugyan nem mentesül, de esetlegesen a szankció alkalmazása során a hatósági mérlegelés alapja lehet.

 

A 2016-os kampány „Plusz” elemeket is hordoz, mely megnyilvánul a csatlakozott szervizek és optikusok kibővült körében, valamint az ingyenesen elérhető szervízszolgáltatások mellett  a gépjármű- tulajdonosok számára idén kibővített átvizsgálási lehetőség áll rendelkezésre, mely a világítástechnikai berendezéseken túl a jármű általános műszaki állapotára is kiterjed.

 

Fontos megjegyezni, hogy bár a technikán is sok múlik, de a közlekedésbiztonság alapja mindig is az ember marad! Ezért nem elég Látszani Látni is kell! Az emberek a környezetükből érkező információk több mint 80 %-át szemük segítségével érzékelik, a szemüveget viselők legalább 80%-a  pedig autót is vezet. Ezért is fontos, hogy a járművezetők járművük állapotának ellenőrzése mellett látásuk ellenőrzésével is járuljanak hozzá a közlekedésbiztonság javításához, mely alapvető társadalmi érdek!

 

A kampányhoz csatlakozott optikusoknál ingyenes látásellenőrzésre van lehetőség, ahol szintén igazoló lapot kapnak a megjelentek. A résztvevő optikák elérhetőségei a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.

 

Javasolt, hogy nagyobb követési távolságot tartva a szokásosnál lassabban vezessünk, illetve elsősorban a kezdő gépjárművezetőknek és azoknak, akik a tavaszi, nyári hónapokban tanultak vezetni, érdemes gyakorolni egy kicsit forgalommentes úton, vagy vezetéstechnikai pályákon. A Rendőrség a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokra tekintettel a forgalomban résztvevő valamint az álló járművek kivilágítása- az év egyéb időszakához képest- az év hátralévő részében kiemelt figyelmet szentel, emellett a láthatóság jegyében a kerékpárosok és gyalogosok biztonsága is előtérbe kerül.

 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság az illetékességi területén a közlekedésbiztonsági kampánnyal kapcsolatos plakátokat helyezett ki, valamint közúti ellenőrzéseik során felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára. Az ellenőrzött kerékpárosok számára a láthatóságot segítő fényvisszaverő eszközöket adnak ajándékba.

 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottsághoz csatlakozva kéri a gépjárművezetőket, hogy éljenek a lehetőségekkel, vizsgáltassák át járműveiket, különös tekintettel a világításokra és vegyenek részt díjmentes látásellenőrzésen is, ezzel is Csökkentve a balesetek bekövetkezésének kockázatát!

 
A csatolmányban tájékoztató olvasható a víziközmű-szolgáltatásról és a fagyveszélyről.
Csatolmányok nevei:
FájlLeírásFájl méreteUtoljára módosítva
Fájl letöltése (Fagyveszély.pdf)Fagyveszély.pdf 1274 Kb2016-11-28 11:23
Fájl letöltése (Tájékoztatás Felhasználóknak.pdf)Tájékoztatás Felhasználóknak.pdf 207 Kb2016-11-28 11:23
 

tajekoztato_kormanyablak
 

Szociális célú szén tüzelőanyag támogatás

Konyár Község Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. évben is van lehetőség szociális célú szén tüzelőanyag támogatás igénylésére. A kiosztásról az Önkormányzat gondoskodik 2017. február 15-ig. A kérelem benyújtásának határideje: 2016. december 15. A határidő elmulasztása jogvesztő.

Támogatásban az a háztartás részesülhet, ahol az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át (71.250.- Ft), és az igénylő bejelentett lakóhellyel vagy érvényes tartózkodási hellyel rendelkezik a településen.

A támogatásban előnyt élveznek:

  • - Aktív korúak ellátására, valamint
  • - időskorúak járadékára jogosultak
  • - vagy – tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására – települési támogatásra (e támogatásban részesülők közül különösen a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viselésével kapcsolatos támogatásban részesülők).
  • - Azok a családok, akik halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelnek.

A támogatásra ingatlanonként egy háztartás jogosult, háztartásonként legfeljebb 10 q szén biztosítására kerülhet sor.

A támogatás megállapítása iránti eljárás kérelemre indul. Szociális célú szén a települési támogatáshoz rendszeresített kérelem formanyomtatványon benyújtott kérelemmel igényelhető. A kérelem átvehető a Konyári Polgármester Hivatalban, Bagoly Lászlóné ügyintézőnél. A kérelemhez csatolni szükséges a jövedelemigazolásokat, valamint a jogosultságot igazoló dokumentumok másolati példányát, amennyiben a jogosultság nem szerepel a Konyári Polgármesteri Hivatal nyilvántartásában.

A szén kiosztása történhet személyes átvétellel vagy az önkormányzat által biztosított lakcímre szállítással. A szociális szén átadás-átvételéről átvételi elismervény készül.

Egyúttal  szeretném közölni valamennyi, szociális célú szén tüzelő iránti támogatást benyújtani szándékozó lakossal, hogy abban az esetben, ha több olyan igénylő személy nyújtja be kérelmét az Önkormányzathoz, aki a Belügyminisztérium rendelete értelmében előnyt élvez a szén kiosztása kapcsán, mint amennyi szénmennyiség kiosztásra kerülhet, abban az esetben a döntéshozó személy(ek) megvizsgálja(k), hogy az adott háztartásban mindenki betartotta-e a 2016-os évben az Együttélési normákat,s amennyiben közösség- illetőleg társadalomzüllesztő magatartást (garázdaság, lopás, stb…)  tanúsított  bármely személy, vagy gyermeknevelési kötelezettségeiknek nem tettek eleget (pl. a  gyermek folyamatosan verekszik iskolában és azon kívül, lopott, garázdálkodott, stb…) ,tehát sajnálatos módon súlyosan veszélyezteti gyermekét, az ilyen személy túligénylés esetén kimaradhat a szénben részesülők köréből.

Ezen társadalom - és közösségépítő elvet és szándékot, míg polgármester vagyok, mindenképpen fő szempontnak tekintem bármilyen jellegű támogatás odaítélésekor, s amennyiben jogszabályi lehetőség megvan rá, azt alkalmazni is fogom, s erre kérem a Képviselő Testületi tagokat is!

Kérem fentiek tudomásul vételét!

Konyár, 2016. november 28.

Vig Szilárd

polgármester

Csatolmányok nevei:
FájlLeírásFájl méreteUtoljára módosítva
Fájl letöltése (Kérelem szociális szén.pdf)Kérelem szociális szén.pdf 924 Kb2016-11-28 14:03
 
Az YBC-402 forgalmi rendszámú gépjármű forgalomból kivonása
Csatolmányok nevei:
FájlLeírásFájl méreteUtoljára módosítva
Fájl letöltése (HIRDETMÉNY(1).pdf)HIRDETMÉNY 338 Kb2016-11-30 13:26
 
Bejelentkezés
Időjárás
Kedd Szerda Csütörtök
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa32
mod_vvisit_counterTegnap217
mod_vvisit_counterEzen a héten419
mod_vvisit_counterMúlt héten1174
mod_vvisit_counterEbben a hónapban8317
mod_vvisit_counterMúlt hónapban11352
mod_vvisit_counterÖsszes1453260

We have: 1 guests, 2 bots online
Your IP: 54.81.166.196
 , 
Today: ápr. 24, 2018
Az oldal legjobb megjelenítéséhez az ingyenes Firefox böngésző legújabb verzióját ajánljuk.

Letöltés a képre kattintva!