2024. máj. 03. péntek
Választások 2024
Adatkezelési Tájékoztató
2024 Új településterv véleményezési anyag
Telekom
Kincstári Start-értékpapírszámla
Kincstári Start-értékpapírszámla
Kincstári Start-értékpapírszámla

KONYÁR KÖZSÉG HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGA

3/2010. (VIII. 05.) HVB. számú határozata

A települési kisebbségi önkormányzati választás kitűzéséről

KONYÁR KÖZSÉG HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGA (a továbbiakban HVB) a Konyár községben megtartandó települési cigány kisebbségi önkormányzati képviselők választását 2010. október 3. napjára (vasárnap) kitűzte.

A határozat ellen illetékmentes fellebbezéssel lehet élni, melyet a határozatot hozó HVB-nél úgy kell benyújtani, hogy az  legkésőbb ezen határozat meghozatalától számított 2 napon belül megérkezzen a választási bizottsághoz.

INDOKOLÁS

A HVB a Választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 115/I. § (6) bekezdés a.) pontjában biztosított jogkörében eljárva döntött a települési cigány kisebbségi önkormányzati képviselők választásának kitűzéséről.

Megállapította, hogy a választás kitűzésének napjáig a 2010. évi települési kisebbségi választás előkészítése kapcsán a cigány kisebbségi választói jegyzékben 87 fő kisebbségi választópolgár szerepel. Más kisebbségi választói jegyzékbe való felvételét senki nem kérte, így ilyen jegyzék nem is készült. A kisebbségi önkormányzati képviselők választásáról, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló 2005. évi CXIV. törvény (továbbiakban Kvál. tv.) 5. §-a értelmében: „ A választást akkor kell kitűzni, ha a településen a kisebbségi választói jegyzékben szereplő kisebbségi választópolgárok száma a választás kitűzésének napján eléri a 30-at.”

A Kvál. tv. 3. § (1) bekezdése értelmében: „ A települési kisebbségi képviselők választását 4 évenként, a helyi önkormányzatok képviselők és polgármesterek általános választásának napján kell megtartani.”

A HVB megállapította, hogy a kitűzés jogszerű feltételei fennálltak, ezért a HVB a települési cigány kisebbségi önkormányzati választás kitűzéséről a hivatkozott jogszabályhelyekre tekintettel döntött.

A HVB határozatát a Ve. 29/B. § (1-2) bekezdései szerint hozta meg, és annak közlésére a Ve. 29/C. §-a szerint kerül sor. A határozat elleni fellebbezési jogot a Ve. 79.-80. §-ai szerint biztosította a HVB, mely során felhívja a figyelmet arra, hogy a fellebbezést a Ve. 80. § (4) bekezdés szerinti tartalommal kell előterjeszteni, s a fellebbezésre biztosított határidő elmulasztása jogvesztő, mulasztás esetén mulasztási kérelemnek nincs helye.

A fellebbezés elbírálásáról a másodfokon eljáró bizottság (azaz a Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Bizottság, címe: Debrecen, Piac u. 54.) dönt a fellebbezés beérkezésétől számított 3 napon belül.

A fellebbezés illetékmentességét az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 33. § (2) bekezdés 1. pontja alapján mondta ki határozatában a HVB.

A határozatot kapják:

1. Kezdeményezők (közszemlére tétellel)

2. HVI vezetője (határozat nyilvánosságra hozatala érdekében)

 

 

Rózsa Ferencné

Helyi Választási Bizottság elnöke

 
Akadálymentes mód váltás
Étlap
Belterületi úthálózat fejlesztése Konyáron
Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Konyáron
MFP kommunális eszköz beszerzése
EÜ ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE
Konyári Családsegítő és Gyermekjóléti Szolg. fejl.
Konyár Község Önk. ASP Központhoz való csatlakozása
Magyar Falu Orvosi eszköz
Magyar Falu Orvosi eszköz 2020
VP6-7.2.1-7.4.1.2-16
Szolgálati lakás
Magyar Falu Közterület karbantartás
Magyar Falu Útfelújítás
Faluházak felújítása
Óvodai játszóudvar fejlesztés
Leader - Közösségi terek és kapcs. szolg.
Magyar Falu MFP-UHK/2021
MFP-UHK/2022.
Önkormányztai tul. lévő ingatlanok fejlesztése - 2021
MFP-KOEB/2021.
Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Konyár településen
MFP-UHJ/2023. Út, híd, járda építése/felújítása