2024. ápr. 29. hétfő
Választások 2024
Adatkezelési Tájékoztató
KORONAVÍRUS
Telekom
Kincstári Start-értékpapírszámla
Kincstári Start-értékpapírszámla
Kincstári Start-értékpapírszámla
Választásró többet!

Tájékoztató névjegyzék közszemlére tételéről

 

Tájékoztatom Konyár Község választópolgárait, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2010. október 3. napjára kitűzött választására a névjegyzék 2010. augusztus 18-tól augusztus 22-ig Konyár Község Polgármesteri Hivatalában (Konyár, Rákóczi u. 24.) megtekinthető.

 

A Polgármesteri Hivatalban a névjegyzék megtekinthetőségét az alábbiak szerint biztosítom:

 

augusztus 18. szerda 8-12 óráig, 13-16.30 óráig,
augusztus 19. csütörtök 8-12 óráig, 13-16. 30 óráig, a Polgármesteri Hivatal Titkárságán kerülhet sor a névjegyzék megtekintésére,


augusztus 20. péntek 8-12 óráig,
augusztus 21. szombat 8-12 óráig,
augusztus 22. vasárnap 8-12 óráig a 06-30-315-6365-ös telefonszámon történő előzetes egyeztetést követően kerülhet sor a névjegyzék megtekintésére a Polgármesteri Hivatal Titkárságán.

 

Konyár, 2010. augusztus 17.

 

Dr. Frankné dr. Majoros Gabriella

HVI vezető

 

Tájékoztatás a választópolgárok személyes adatainak kezelésével összefüggő kérdésekről!

 

Felhívom a figyelmet a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságra hozataláról szóló 1992. évi LXIII. törvény 28. § (1) bekezdésének rendelkezéseire, miszerint a személyes adatokat kezelő adatkezelő köteles e tevékenysége megkezdése előtt az adatkezeléssel összefüggő információkat az adatvédelmi biztosnak bejelenteni.

Felhívom a figyelmet, hogy az ajánlószelvények gyűjtésének megkezdését megelőzően a jelölő szervezetnek, illetőleg a független jelöltnek be kell jelentkeznie az adatvédelmi biztos által vezetett adatvédelmi nyilvántartásba!

 

A bejelentéssel kapcsolatos teendők az adatvédelmi biztos honlapján érhetők el www.obh.hu.

Kérem, hogy a határidő rövidségére tekintettel e kötelezettségüknek az érintettek haladéktalanul eleget tenni szíveskedjenek!

 

Konyár, 2010. augusztus 12.

 

Dr. Frankné dr. Majoros Gabriella

HVI vezető

 

Hasznos linkek:

- Országgyűlési Biztos Hivatala - http://www.obh.hu/

- Adatvédelmi Biztos Honlapja - http://abiweb.obh.hu/abi/

- Országos Választási Iroda - http://www.valasztas.hu/

 

 

Hirdetmény önkormányzati képviselők és a polgármester választásáról, a szükséges ajánlások számáról

 

Tájékoztatom a Tisztelt Választópolgárokat, hogy a 2010. október 3-ára  kitűzött önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló többszörösen módosított 2010. évi C.  törvényben foglaltak alapján

- Polgármester-jelölt az lehet, akit a választásra jogosultak legalább 3%-a, azaz Konyár Községben 50 fő,

- Önkormányzati képviselő-jelölt az lehet, akit a választásra jogosultak legalább 1%-a, azaz Konyár Községben 17 fő ajánl.



Konyár Község választópolgárainak száma: 1644 fő.

Az ajánlószelvények leadásának határideje: 2010. szeptember 03. 16.00 óra.

A Helyi Választási Iroda, a Helyi Választási Bizottság címe:

4133 Konyár, Rákóczi u. 24. (Polgármesteri Hivatal)



Konyár, 2010. augusztus 12.

 


dr. Frankné dr. Majoros Gabriella

Helyi Választási Iroda Vezetője

 

 

H A T Á R O Z A T

 

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására azon választópolgárok részére, akiknek lakcíme a lakcímbejelentési jogszabályok értelmében csak az adott település megnevezését tartalmazza, a szavazásra a

001. szavazókört, Művelődési Házat, (Konyár, Rákóczi u. 11. )

jelölöm ki.


Döntésem ellen annak közzétételétől számított 2 napon belül a Területi Választási Iroda vezetőjéhez lehet kifogással fordulni.

I N D O K O L Á S


A Választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 10. § (1) bekezdése alapján a szavazókörök számát, sorszámát és területi beosztását, valamint a szavazóhelyiségek címét a helyi választási iroda vezetője állapítja meg.


Az Országos Választási Iroda vezetőjének 18/2010. (VI.25.) 18. pontja alapján a Helyi Választási Iroda vezetője kijelöli azt a szavazókört, ahol azok a választópolgárok szavazhatnak, akiknek lakcíme a lakcímbejelentési jogszabályok értelmében csak az adott település megnevezését tartalmazza.



Az Országos Választási Iroda vezetőjének 18/2010. (VI.25.) intézkedésében foglaltaknak eleget téve a Helyi Választási iroda vezetője határozatát Konyár Község Önkormányzatának Polgármesteri Hivatalának épületében és épülete előtt (Konyár, Rákóczi u. 24.) elhelyezett hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel, valamint Konyár Község www.konyar.hu címen elérhető portálján történő megjelentetéssel hozza nyilvánosságra.


Határozatom a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 10. §. (1) bekezdésén, az Országos Választási Iroda vezetőjének 18/2010. (VI.25.) intézkedésén alapul.

Konyár, 2010. július 20.

dr. Frankné dr. Majoros Gabriella Helyi Választási Iroda Vezetője

 

HATÁROZAT

A választási eljárásról szóló, módosított 1997. évi C. törvény 102.§.(1) bekezdése szerinti feladatkörömben eljárva a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2010. évi választásán Konyár Község Önkormányzat Képviselő-testülete megválasztható tagjainak számát 6 (hat) főben határozom meg.

 

A határozat ellen a közzétételtől számított két napon belül a Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Iroda Vezetőjéhez címzett ( 4024 Debrecen, Piac u. 54.) illetékmentes kifogással lehet élni.

 

Kifogást  a választásra irányadó jogszabály, illetőleg a választási eljárás alapelveinek megsértésére hivatkozással bárki benyújthat.

 

A kifogásnak tartalmaznia kell:

 

-a jogszabálysértés megjelölését,

- a jogszabálysértés bizonyítékait,

- a kifogás benyújtójának nevét, lakcímét (székhelyét) és - ha a lakcímétől (székhelyétől eltér) - postai értesítési címét,

- a kifogás benyújtójának választása szerint telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét, illetőleg kézbesítési megbízottjának nevét és telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét.

 

A kifogás benyújtásának határideje: 2010. július 14. 16.00 óra.

 

INDOKOLÁS

A választási eljárásról szóló, módosított 1997. évi C. törvény ( továbbiakban: Ve.) 102.§.(1) bekezdése alapján a helyi választási iroda vezetője a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása évének január 1-jei lakosságszáma alapján február 15-ig meghatározza és a helyben szokásos módon közzéteszi a települési önkormányzat képviselő-testülete megválasztható tagjainak számát.

 

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény (továbbiakban: Övjtv.) 24.§.(2) bekezdése alapján a választási iroda vezetője 2010. évben a törvény hatályba lépését (2010. június 14.) követő 30 napon belül állapítja meg és teszi közzé a megszerezhető mandátumok számát.

 

Az Övjtv. 4.§ c) pontja értelmében a megválasztható képviselők száma 5 000 lakosig 6 fő.

 

Konyár település lakosainak száma a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala tájékoztatása szerint 2010. január 1-jén 2. 258 fő, így Konyár településen a megválasztható képviselők számát 6 (hat) főben határoztam meg.

 

 

 

 

A határozat Konyár Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és Konyár Község honlapján (www. konyar.hu) kerül közzétételre.

 

A határozat az Övjtv. 4.§ c) pontján, az Övjtv. 24.§. (2) bekezdésén, a Ve. 102.§. (1) bekezdésén, a jogorvoslatról való tájékoztatás a Ve. 77.§.(1)-(2) bekezdésein és a 102.§ (3) bekezdésén alapul.

 

 

 

Konyár, 2010. július 12.


dr. Frankné dr. Majoros Gabriella

Helyi Választási Iroda Vezetője

 
További cikkeink...
Akadálymentes mód váltás
Étlap
Belterületi úthálózat fejlesztése Konyáron
Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Konyáron
MFP kommunális eszköz beszerzése
EÜ ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE
Konyári Családsegítő és Gyermekjóléti Szolg. fejl.
Konyár Község Önk. ASP Központhoz való csatlakozása
Magyar Falu Orvosi eszköz
Magyar Falu Orvosi eszköz 2020
VP6-7.2.1-7.4.1.2-16
Szolgálati lakás
Magyar Falu Közterület karbantartás
Magyar Falu Útfelújítás
Faluházak felújítása
Óvodai játszóudvar fejlesztés
Leader - Közösségi terek és kapcs. szolg.
Magyar Falu MFP-UHK/2021
MFP-UHK/2022.
Önkormányztai tul. lévő ingatlanok fejlesztése - 2021
MFP-KOEB/2021.
Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Konyár településen
MFP-UHJ/2023. Út, híd, járda építése/felújítása